Nieuws van het jeugdteam Nieuws van het jeugdteam

Eten met de kerkenraad.
Onder dat motto hebben we als jeugdteam 3 x gekookt en wel voor: ouderlingen, diaconie en kerkrentmeesters. En wat waren dat mooie gesprekken. Eerst vroegen we aan iedereen om te vertellen hoe ze het geloof in hun jeugd hadden beleefd. Prachtige verhalen die voor een fijne sfeer onderling zorgden. Dan hadden we nog de vraag: Hoe kunnen we elkaar versterken, wat kunnen we samen doen. Ook dat leverde veel nadenkertjes op. Als laatste vroegen we wie er de afgelopen tijd belijdenis hadden gedaan in onze kerk. En daarop de vraag: kunnen we hen inzetten in onze gemeente. Dat was min of meer wat een meeneem-opdracht. Kortom: genoeg te doen met elkaar.

De eerste generatiemaaltijd was op vrijdag 13 oktober.
Was u erbij op 13 oktober? En heeft u ook heerlijk gegeten van de macaroni?
Wij hebben er van genoten om te koken voor jullie en binnenkort organiseren we weer een generatiemaaltijd.

De Swirrel.
Als laatste willen we alvast vertellen dat de school de musical Esther gaat instuderen in 1 dag en wel op 6 juli 2018. Dit doen ze samen met mensen van De Speeldoos. Dit is gekoppeld aan Kerk in actie: kinderen in de knel. Het thema is: Colombia, onderwijs voor werkende kinderen.

Op de eerste avond van club 8-12 kwamen maar liefst 13 kinderen af. We speelden het Finnespel. Dat betekent dat de kinderen in groepjes een spel deden bij Wietse en Lia Oosterhof, Tineke van der Ploeg en Marijke de Roo. Tussendoor was er in de kerk tijd voor wat drinken en een snoepje. Het was een gezellige avond en we willen dan ook Finne 39, Finne 67 en Finne 15 bedanken voor hun inzet.

Zondag 17 september was het eindelijk zover dat er een club jeugd ging varen met Ed. Ed hebben we ontmoet bij de presentatie over Lesbos, inderdaad alweer een tijdje geleden. We kregen een uitnodiging om samen met hem te gaan varen met de reddingsboot.
 Om twaalf uur was het verzamelen bij de Hoekstien. Lars, Menno, Bram, Michiel, Eline, Irma, Nynke, Tineke, Bernice en Oebele gingen naar Lauwersoog. Daar stond Ed met 2 collega’s al te wachten. De ene groep ging met een oude reddingsboot varen die wordt gebruikt wanneer er ijs op het water ligt. De andere groep ging met een nieuwe reddingsboot varen.  Michiel kreeg een speciaal pak aan, dat reddingswerkers dragen tijdens een reddingsactie en hij lag daarmee geruime tijd in het water. Zo lieten ze zien dat het pak hun warm houdt en goed liet drijven. Daarna switchten de groepen zodat iedereen in de gelegenheid was om even snel te varen.
Een prachtige gelegenheid om van dichtbij mee te maken wat er bij een reddingsoperatie komt kijken. Ed en Oebele bedankt.

Voor de jeugd vanaf 12 – 14/15 jaar was er op 6 oktober een survival in Kollum. Helaas op 6 oktober zijn we niet wezen survivallen. Het was volgeboekt. wij zijn met 6 jeugd naar It Aventoer in Burgum geweest. Er waren verder helemaal geen gasten. We kregen een rondleiding van de bedrijfsleider en hebben daarna een 7-D film gezien. We zaten in een achtbaan. Daarna wat drinken en heeft de jeugd nog aan lasergamen gedaan. Doodmoe kwamen ze terug en kregen ze een lijstje met wie ze geraakt hadden, hoe vaak ze zelf geraakt waren en wie het meest raak had geschoten. Lies, Jorre, Thiemen, Levi, Sanne en Marinke bedankt voor de gezellige avond.

Startzondag 24 september: Wat een gezellige ochtend hebben we gehad. Koffie vooraf met een petitfour, bingoën tijdens de viering met een luid AMEN!, darten.  Wat zaten er veel mensen rondom Lysbeth voor de handlettering. We konden wat drinken, nootjes eten en elkaar ontmoeten.

De eerste eetgespreksavond voor 18+  is op 19 november.  We wensen jullie een fijn seizoen toe met lekker eten en mooie    gesprekken. Ben zal dan de gespreksleider zijn.

Ben, Jacomine, Laura, Timo, Lars en Jacoba

Kerkdienst De Hoekstien, Britsum: Herdenking overledenen