Build and Be jaar later naar Tanzania Build and Be jaar later naar Tanzania
Op 3 juli 2020 zouden wij met onze Build and Be groep uit Britsum, Koarnjum en Jelsum met z’n vijftienen vertrekken naar ons project in Tanzania. Alles was geregeld: de vliegtickets, overnachtingen ter plekke en afspraken met lokale bevolking. We zouden 3 huisjes gaan bouwen voor de allerarmsten.

Nu heeft iedereen meegekregen dat door het corona virus alles stilligt en heel veel dingen niet door kunnen gaan. Zo ook onze reis naar Tanzania. Wij leven hier als groep al bijna anderhalf jaar naartoe en balen dan ook ontzettend. Maar ook voor ons geldt, gezondheid staat altijd voorop. Voor ons maar natuurlijk ook voor de lokale bevolking.

Afgelopen jaar heeft u ons waarschijnlijk wel langs zien komen met veel verschillende acties, dit alles om geld op te halen voor ons project in Tanzania. Zo zijn we vorig jaar o.a. aan het pannenkoeken bakken geweest in de molen, hebben we op braderieën en fairs gestaan, zijn we aan het autowassen geweest en hebben we Friese boeken verkocht. Ook dit jaar zijn we fanatiek begonnen met een nieuwjaarsduik in de Britsumer haven, hebben we een benefietconcert gehouden en een bingo georganiseerd. Ook dit voorjaar hadden we een aantal acties gepland, maar deze hebben we vanwege het corona virus ook moeten afblazen.
Kortom: wij hebben heel hard ons best gedaan om ons streefbedrag te behalen en door al uw overweldigende gulle giften is dit gelukt! Daarvoor willen wij iedereen heel hartelijk bedanken.

Hoe gaan we nu verder? We hebben de reis een jaar uitgesteld, naar de zomer van 2021. Ondanks dat we het streefbedrag hebben gehaald, willen we toch nog wat extra geld ophalen om nog wat extra’s voor de mensen in de te bouwen huisjes te kunnen doen (zoals het leveren van bedden). Bovendien is de verwachting dat de vliegtickets volgend jaar ook duurder zullen zijn. We blijven dus doorgaan met onze acties. Zodra het weer kan, zult u van ons horen. Onze plastic flessen actie loopt nu ook nog steeds door. Dus graag uw plastic flessen in de Tanzania kratten in één van de 3 dorpen doen.
 
We hopen dat u ons wilt blijven steunen en dat we volgend jaar dan toch onze reis kunnen maken om de huisjes te kunnen bouwen.

Via de lokale en sociale media houden we u op de hoogte van onze acties en het vervolg.

Build and Be
 
terug