zo 24 jun 2018  om 09:30

1. Diaconie
2. Kerk
Uitgangscollecte: Stichting Stipe, Tatzjikistan

Op zondag 24 juni is er weer een zangdienst in de Hoekstien. De voorbereidingen daarvoor zijn al in volle gang. We gaan rond het thema en de meditatie prachtige liederen zingen. Daarom ook voor deze dienst bent u/jullie van harte uitgenodigd.

Stichting Stype Tadzjikistan: Dit project betreft een bouwproject van een tehuis voor gehandicapte kinderen in Tadzjikistan. Inmiddels kunnen ze dit project bijna afsluiten. Het gebouw voldoet redelijk aan de eisen die er voor een dergelijk gebouw in Tadzjikistan gelden, het kan weer worden verwarmd, de bedden zijn vervangen, de klaslokalen zijn up-to-date, de kinderen krijgen elke dag een warme maaltijd en goede verzorging.
Nu staat er nog één onderdeel op hun lijstje: vervanging van het wasgebouw, waar een aantal vrouwen voor 400 kinderen kleren en beddengoed moeten wassen. Dit gebouw is totaal vervallen, de vloer bestaat meer uit gaten dan uit planken, er is weinig licht, en de inrichting is niet berekend op de functie.
Zij willen daarom nog één keer een bouwreis naar Tadzjikistan organiseren en gelukkig hebben zich genoeg mensen voor deze reis aangemeld (die door de deelnemers zelf worden betaald).
Zij willen jongeren en ouderen uit Nederland bewust maken, hoe groot de verschillen in welvaart op deze wereld nog steeds zijn en hoe actueel de diaconale gedachte van de kerk nog steeds is: Helpen wie geen helper heeft!

Meditatie in de adventstijd
datum en tijdstip 19-12-2018 om 19:00