40-dagen kalender 40-dagen kalender
Beste kalendergebruikers,

Hopelijk bent u in uw element bij het zien en gebruiken van deze veertigdagenkalender, hoewel de 40 dagen voorafgaand aan Pasen niet speciaal bedoeld zijn om u een aangenaam gevoel te geven. Eerder schuurt het enigszins juist deze 40 dagen. Pasen is feestelijk, bevrijdend, allesomvattend positief, maar de weg daarnaartoe wordt niet voor niets lijdenstijd of vastentijd genoemd. We mogen het lijden van de wereld niet verdoezelen, de harde realiteit niet ontkennen.

Deze kalender probeert te zoeken naar wegen opdat uiteindelijk iedereen in haar of zijn element kan leven.
Dat gebeurt door middel van verhalen, gebeden, teksten  en gedichten. Op de zeven zondagen mogen we opademen, dan vieren we dat het ooit al Pasen is geworden. Zeven kleine oases, waarmee we in ons nopjes mogen zijn. Op deze zondagen vindt u bijbelgedeeltes met uitleg en ook de illustraties zetten aan tot nadenken.
Natuurlijk zijn de zaterdagen voor de kinderen van de hand van ds. Jantine Heuvelink. En er zijn een paar recepten, eenvoudig en vegetarisch.

Het gaat uiteindelijk om het leven, het samen leven op deze aarde waarin niemand te kort komt en ieder mag opbloeien tot volledig, volwaardig mens.
Laten we toasten op het leven en zo toeleven naar het Paasfeest.


ds. Joke van der Velden

De prijs van de kalender bedraagt € 3,50. Vanaf 10 exemplaren wordt de prijs € 3,00, vanaf 40 exemplaren € 2,75 en vanaf 100 exemplaren € 2,25. Deze prijzen zijn exclusief verzendkosten (vanaf 200 exemplaren worden geen verzendkosten in rekening gebracht).
De kalender is te bestellen via e-mail (ds.jvdvelden@planet.nl) , via tel. 0517-235659  of via de website www.vrijzinnig.nl
 
terug