Next Generation Next Generation
Hoe geven wij de aarde door aan de volgende generatie.

Daar hebben wij als jeugdteam natuurlijk over na gedacht en zoals vaak word gezegd “ verbeter de wereld, begin bij je zelf.”

Lars en Marrit hebben de koe bij de horens gevat en zijn hier mee begonnen zo verteld Lars:
Zoals iedereen zijn wij ook bezig met energie besparen en het milieu en proberen met onze stapjes de wereld te verbeteren. Al langere tijd gebruiken wij geen flessen shampoo en zeep meer, maar gebruiken wij op aanraden van onze kapster en zusje Ingmar, Shampoo Bars.
Met zo’n blokje zeep kun je net zo lang als met 3 flessen shampoo, er zitten geen micro plastics in en de verpakking is van recyclebaar karton. Nou als dat niet goed voor de aarde is!

Maar ja dan zit je nog wel met alle producten die je niet meer gebruikt.
Wij wonen inmiddels bijna 4 jaar samen en hebben inmiddels al een hele verzameling van zeepjes en verzorgingsmiddelen verzameld.
Afgelopen winter hebben we op een zondag middag al deze producten die we in huis hadden staan, uitgezocht.
Ja echt overal stond wat: in de badkamer, de kledingkast, op zolder en ja zelfs op kantoor. Eerst hebben we alle producten geselecteerd per categorie en vervolgens waren wij enorm verbaast. Waarom hebben wij hier zo veel van?
We hebben gekeken wat aangebroken was en wat nog nieuw is. Vervolgens hebben wij de spullen die nog nieuw waren en zelf niet meer nodig hebben naar het verdeelstation in Koarnjum gebracht.

En de rest? Natuurlijk weer in de kast gezet maar nu alles bij elkaar en we gaan deze producten eerst op maken en daarna houden wij het voortaan weer lekker bij
een ouderwets blokje zeep.

Heb jij ook een leuk verhaal hoe jij je leven bent gaan verduurzamen?
Laat het ons weten op: jeugdteam(at)outlook.com
 
 
Uitdaging 40-dagentijd 2023 Uitdaging 40-dagentijd 2023
Vandaag (26 februari) was namens het jeugdteam de aftrap van de 40 dagentijd challans: het inzamelen van zeep 🧼 blokken om te wassen en het inzameling van zaklampen πŸ”¦ (het liefste in de vorm van een knijpkat of zelfs met een zonnepaneel). Het doel is 100 blokken zeep en 50 knijpkatten te verzamelen. Het mag een blok zeep zijn wat je nog in de kast hebt liggen of je haalt wat extra bij de boodschappen. Voor de knijpkatten geldt dat je die in verschillende winkels kunt kopen ze zijn herlaadbaar waardoor er geen batterijen πŸͺ« nodig zijn. Ook is het mogelijk geld te geven van deze opbrengsten zullen ook knijpkatten worden gekocht. Alle ingezamelde spullen zullen met "zending over grenzen" mee gaan naar Oekraïne πŸ‡ΊπŸ‡¦ . Past het jou niet tijdens de kerkdienst het is ook mogelijk om je spullenn in te leveren bij Sjoukje Boorsma finne 4 te Britsum.Tijdens de startzondag was het mogelijk om je naam op een van de servetten te noteren er zijn nog een aantal momenten geweest waarin dit mogelijk was. Inmiddels zijn er verschillende creatievelingen van onze gemeente begonnen met het borduren van de namen in verschillende kleuren. Heb jij je naam nog niet op een van deze servetten geschreven dan kan dit nog steeds. Het doel is dat deze servetten tijdens de generatiemaaltijd op tafel komen te liggen zodat iedereen “aan tafel” is.Groeten van het Jeugteam: Lars, Jacomine en Jacoba.
 
 
Nieuws van het jeugdteam Nieuws van het jeugdteam
Wat hebben we mooie diensten achter de rug. De doorstartzondag met boeren Jandirk en Tim Ubbels.
En ‘s middags het bezoek aan de boerderijen van de drie boeren die meededen aan onze drieluik: Ytzen van der Werff en Erik Hettinga. Wat was het prachtig om de bedrijven te bekijken, de kalfjes, en staan in een heuse melkput met uitleg van een zeer gedreven melker. We voelden ons welkom en we willen jullie hartelijk bedanken voor dit inkijkje.

Maar doet u ook mee aan www.52wekenduurzaam.nl?  Al aan het straatjutten geweest? Of alles een week gehalveerd? Of lekker zonder vlees?  Kortom doet u al mee?

Het dopen van Lot en Jona. Arjen en Laura wat fijn dat jullie omringd door familie, bekenden en de gemeente jullie kinderen lieten dopen.

En dan nu de 40-dagen tijd!
Onze uitdaging is bekend: 100 stukken zeep en 50 zaklampen/knijpkatten. Of doneer geld zodat wij daar knijpkatten voor kunnen kopen. En elke week een klein cadeautje van ons om u te inspireren nog eens een extra stukje zeep of knijpkat te doneren. We zijn elke week benieuwd hoeveel er in het krat gedoneerd wordt.

En dan The young Christian Singers.
Op 19 maart komen ze met 35 mensen een dienst verzorgen met als titel: “Forgiven”.

Tot ziens,
Lars, Jacomine, Jacoba