Build and Be Build and Be
Lieve mensen,
Het is bijna zover, op 15 juli vliegen we voor ons project naar Tanzania om daar te bouwen aan huisjes die bestemd zijn voor mensen die nu wonen in vaak lemen huisjes. Wat zullen ze blij zijn om straks met hun gezinnen in een huisje van steen te gaan wonen.
Vanaf oktober 2018 zijn we begonnen met het inventariseren van jeugd en ouderen die mee zouden willen om in juli 2020 die kant op te gaan. Al snel was er een groep van 10 jeugdigen en 5 ouderen die wel mee wilden. We bedachten een naam voor onze groep en dat werd Build and Be, wat betekend Bouwen en er Zijn. En daar bedoelen we niet mee dat we in Tanzania zijn, maar om er te Zijn voor onze medemens.
En Build and Be is een begrip geworden in onze dorpen, want we mogen wel zeggen dat we het zonder jullie niet hadden kunnen doen. Want wat hebben we veel acties georganiseerd en wat waren onze dorpelingen en gemeenteleden trouw om elke keer maar naar ons toe te komen en te steunen. Ook via de kerk kregen we verschillende keren giften. Er werd zelfs voor ons project een aantal keren gecollecteerd. Via deze weg nog hartelijk bedankt daar voor.En toen kwam Corona, alles ging op slot en we zetten onze plannen in de ijskast. Ook vorig jaar mochten we niet. Maar nu zijn de tickets geboekt en weinig kan ons nog tegen houden. De groep is inmiddels iets kleiner geworden en de jeugd is jongedames geworden.
Met z’n tienen, en Martin Janssen van de http://www.stichtingbouwwoningentanzania.nl/  gaan we er zeker een fantastische reis van maken, met natuurlijk vooral bouwen, maar ook bezoeken; aan weeshuis, klooster, vrouwencentrum, plantage. Ook gaan we een speldag organiseren voor een Primary school.  En niet te vergeten gaan we een safari doen. Dat mag niet ontbreken. Op één van de eerste dagen dat we er zijn brengen we een bezoek aan de 3 families die door onze (en jullie) acties (financiering) al zijn gebouwd. Anders moesten ook de aangewezen gezinnen 2 jaar wachten vanwege Corona (Dat wilden we hen niet aandoen). Deze huisjes worden dan ingezegend door Father Erastho.
We verblijven en logeren deze 2,5 week op het terrein van de kerk van Sanya Juu.  Father Erasto heeft ons hier onder zijn hoede. Op 15 juli gaan we dus bepakt en bezakt, vanwege giften, kleding, speelgoed, enz. enz. richting Schiphol/Tanzania. Op 2 augustus komen we weer aan op Schiphol, met, zeker weten, een schat aan ervaringen, en prachtige herinneringen voor het leven.
Op zondag 10 juli zal er in de kerk van Jelsum een zgn. ‘Uitzwaaidienst’ zijn. We gaan hier vast en zeker iets van ons laten zien.
 
Wat ons betreft: Tot ziens , KWAHERI!

Ingmar, Inge, Lisanne, Mare, Bregje, Nynke,
Herman, Johan, Tineke, Dorien en Lysbeth.
 
terug