Dertiende Pastorale brief Dertiende Pastorale brief
Britsum,  26 juni 2020
Haren geteld.

Ik moet oppassen met wat ik zeg. Persoonlijk heb ik namelijk al jaren een kapper aan huis, in de persoon van mijn eigen vrouw. Dus een verkeerd woord kan duur zijn. Toch meen ik me van langgeleden te herinneren dat de meeste kappers ’s maandags gesloten waren. Maar vanaf vandaag zijn ze dus juist weer open.  Een groot geluk, voor de kappers zelf en voor al hun klanten. De mens is nu eenmaal, volgens een oud Spaans gedicht, een ‘droefgeestig zoogdier dat zich kamt’. En het is zeker waar, hoewel dat droefgeestige misschien wat overdreven is: ook bij tegenslag blijven we wel ons haar kammen. Wat wel aangeeft hoe belangrijk we dat vinden.
Ja, je kunt wel zeggen dat ons haar haast iets magisch heeft. En dat geldt niet alleen voor vrouwen, hoewel die wel de náám hebben, en juist hun haar – door mannen- eeuwen werd beschouwd als hun schoonste sieraad.
Maar juist in hun eigen haar school voor mannen hun zelfvertrouwen en levenskracht. Zo lieten soldaten in de oudheid hun haar groeien om zichzelf op te peppen en hun vijand af te schrikken. En barstte de strijd eenmaal los, dan maakten ze ook hun haar los – om het vervaarlijk te laten wapperen.
 
lees meer »
 
Corona nieuwsbrief 7, Classis Friesland Corona nieuwsbrief 7, Classis Friesland
Koudum, 26 juni 2020

Geachte kerkenraadsleden, gemeenteleden, predikanten en kerkelijk werkers in de Classis Fryslân,
Afgelopen woensdag heeft de regering een verdere versoepeling van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus bekendgemaakt. Deze versoepeling heeft hoopvolle gevolgen voor ons kerkelijk leven. Veel is weer mogelijk. Er blijven per 1 juli enkele basisregels over.
lees meer »
 
Gebruiksplan De Hoekstien Gebruiksplan De Hoekstien
In verband met het corona virus is een gebruiksplan voor het gebruik van De Hoekstien opgesteld.

Dit gebruiksplan ligt in de hal van De Hoekstien ter inzage.
 
 
Build and Be jaar later naar Tanzania Build and Be jaar later naar Tanzania
Op 3 juli 2020 zouden wij met onze Build and Be groep uit Britsum, Koarnjum en Jelsum met z’n vijftienen vertrekken naar ons project in Tanzania. Alles was geregeld: de vliegtickets, overnachtingen ter plekke en afspraken met lokale bevolking. We zouden 3 huisjes gaan bouwen voor de allerarmsten.

Nu heeft iedereen meegekregen dat door het corona virus alles stilligt en heel veel dingen niet door kunnen gaan. Zo ook onze reis naar Tanzania. Wij leven hier als groep al bijna anderhalf jaar naartoe en balen dan ook ontzettend. Maar ook voor ons geldt, gezondheid staat altijd voorop. Voor ons maar natuurlijk ook voor de lokale bevolking.
 
lees meer »
 
Inspirerende verhalen

Inspirerende verhalen

Vier inspirerende verhalen, als reactie op Galaten 5:22
 
lees meer »