Lieve Allemaal, Lieve Allemaal,
Bijna Kerst, feest van de geboorte van onze Heer Jezus Christus. Op eerste adventszondag heeft de diaconie een mooi blad uitgedeeld na de kerkdienst, Noël. In dit blad 8 verhalen van mensen uit die tijd die hun verhaal doen hoe zij de geboorte van Jezus Messias hebben beleefd. Heeft u het blad gelezen en bent u niet van plan hem te bewaren: deel hem a.u.b. met anderen.

Een stukje van de Micha kalender: Wees gastvrij voor elkaar, zonder te klagen (1 Petrus 4:9).
Eens gingen drie monniken bij een wijze monnik op bezoek, en een van hen zei: ‘Vader, ik ken het Oude en Nieuwe Testament uit mijn hoofd.’ De wijze monnik antwoordde: ‘U hebt de lucht gevuld met woorden.’ De tweede sprak: ‘En ik heb het Oude en Nieuwe Testament voor mezelf overgeschreven.’ En de wijze monnik gaf hem als antwoord: ‘Dan heeft u uw boekenplanken gevuld met papier.’ De derde sprak tenslotte: ‘En in mijn ketel staat mos’, waarop de wijze monnik hem als antwoord gaf: ‘Dan hebt u de gastvrijheid van u weggejaagd.
Spreuk 385 van de Anonieme woestijnvaderspreuken. Een nadenkertje.

Koffieochtend. Op 29 november was het gezelligheid ten top. Sinterklaas had chocoladeletters bij Wietske gebracht, voor ieder was er een letter en dat bracht de stemming er goed in. Op 10 januari is de volgende koffieochtend in Jelsum. Bent u nu nog nooit geweest? Kom ook es langs, het is warm en gezellig in de consistorie en de fam. Rinsma heeft de koffie klaar. Welkom. Vanaf 10 uur ‘s morgens.
 
terug