Beste Mensen Beste Mensen

De Diaconie krijgt het blad Diaconia, waarin leuke stukjes staan ter stimulering. In de Diaconia van April heeft mevrouw Klein een stukje geschreven over haar bezoek aan onze kerkdienst van 4 februari. Dit bericht willen wij u niet onthouden. Zij schreef:
Een aantal maanden geleden kreeg ik een telefoontje van Jacoba vanuit het Friese Britsum. Een klein dorp van nog geen 1.000 inwoners waar grootse dingen gebeuren. Het was een telefoontje dat mij zoveel energie gaf dat ik daar, nu maanden later, nog steeds op teer.
Het had bij een kort telefoontje kunnen blijven, want de vraag was eenvoudig: “Is er 4 februari iemand vanuit Kerk in Actie in de gelegenheid om tijdens de dienst te vertellen over het kinderen in de knel project van Stichting de Kleine Arbeider (FPT) in Colombia?” Negen van de tien keer kunnen we verzoeken om sprekers invullen, dus dat zou wel goed komen.
Echter, het bleef hier niet bij. Jacoba begon te vertellen over Britsum dat samen met Koarnjum en Jelsum een kerkelijke gemeente vormt. Dat ze een fusie achter de rug hebben waarbij de Gereformeerde en Hervormde gemeenten zijn samengesmolten. Ze vertelde over de pijn dat je als gemeente niet meer zelfstandig kan zijn en je niet meer elke zondag kan kerken in je ‘eigen’ kerk.
Wat ik zo bijzonder vind, is dat de Protestantse Gemeente Britsum-Koarnjum-Jelsum boven deze worsteling is uitgestegen. Veerkracht heeft getoond en zich niet door gedoe die een fusie met zich meebrengt uit veld heeft laten slaan. Ze heeft nieuwe deuren geopend en de handen ineengeslagen met de basisschool (niet-christelijk). Nieuwe energie stroomt binnen. Samen hebben ze het Kerk in Actie-project geadopteerd en organiseren ze activiteiten om geld in te zamelen. Jong en oud luisterde op 4 februari naar het verhaal van Stichting de Kleine Arbeider.
Vandaag de dag krijg ik regelmatig dergelijke verhalen te horen. Ten tijde van het telefoontje van Jacoba was ik net in dienst bij Kerk in Actie. Het was haar telefoontje dat mij deed beseffen dat ik in een bijzondere werkomgeving terecht was gekomen. Bijzonder vooral vanwege de tomeloze en liefdevolle inzet van vrijwilligers voor kwetsbare mensen dichtbij en ver weg. Mensen die je vaak niet kent en waar je je met hart en ziel voor inzet in het vertrouwen dat wat je doet het verschil maakt.
Gerdine Klein

OPHEFFEN REKENINGSNUMMERS OPHEFFEN REKENINGSNUMMERS

In verband met de fusie is de diaconie al een tijdje bezig met het doorgeven van wijzigingen aan instanties. Ook worden er opzeggingen gedaan. Zo ook het “oude” IBANnummer van de “Gereformeerde Kerk”.
In verband hiermee verzoek ik u/jullie het IBANnummer NL90 ABNA 0426 6560 59 NIET MEER TE GEBRUIKEN. Deze wordt (of is intussen) opgeheven.
Mocht u de diaconie een warm hart toedragen en een gift of bijdrage willen doen dan kunt u deze voortaan overmaken naar IBANnummer NL61 ABNA 0450 2235 07 (nu nog) ten name van Hervormde Gemeente.
Deze naam zal eveneens worden gewijzigd. Maaaaar,,,, het “opheffen” van een rekening gaat gemakkelijker dan een “naam wijzigen” bij de bank. Dit vergt enige tijd. Zodra deze is gewijzigd zal dit aan u/jullie kenbaar worden gemaakt.

Bijbelgespreksgroep
datum en tijdstip 25-09-2018 om 20:00