wo 1 april 2020

Mediteren in de veertigdagentijd, Jelsum geannuleerd!

Locatie:
 Genovevatsjerke, Jelsum
Tijdstip:
 19:00

Ook dit jaar is de kerk in Jelsum weer op woensdagavonden in de advent- en veertigdagentijd open voor meditatie, verstilling en bezinning.
Mediteren kan een manier zijn om rust te vinden en ontvankelijk te worden.
Christelijke meditatie kan ons leren om ons open te stellen voor wat we ontvangen van God.
Er is een rijke traditie aan verschillende vormen van christelijke meditatie.
U bent van harte uitgenodigd voor deze meditaties in de advent- en veertigdagentijd. In beide periodes komen we drie keer bij elkaar en zullen we de volgende meditatie-vormen oefenen:
Lectio divina: vanuit een meditatieve grondhouding proberen we een Bijbeltekst met nieuwe oren te horen.
Meditatie met muziek: we luisteren naar een (bijbels) muziekstuk, passend bij de tijd van het kerkelijk jaar en ervaren hoe muziek en tekst elkaar verrijken en ons raken.
Ignatiaanse meditatie: luisterend naar een Bijbeltekst, gebruiken we onze verbeeldingskracht om zelf deelnemer in het verhaal te worden.
Stilte en rust zijn kernwoorden voor alle avonden.

Deze avonden worden geleid door ds. Mirjam Hulzebos, u kunt bij haar terecht voor aanvullende informatie.

In de Veertigdagentijd zijn de avonden op:  4 maart, 18 maart en op 1 april.
De meditaties beginnen om 19.00 uur in de kerk van Jelsum, en duren een half uur tot drie kwartier.

Opgave vooraf is niet nodig.