Zonder Bij Geen Jij-update

Zonder Bij Geen Jij-update

Een dag die in het teken stond van Zonder bij geen jij.

Maar eigenlijk een hele week; op maandag is er een ploeg vrijwilligers bezig geweest om de plantjes uittesteken uit de kleigrond van het aardappelveld van andries Haijma. En op woensdagavond zijn al deze plantjes in potjes gezet zodat we ze gemakkelijk mee konden nemen zondag. Kijk maar eens in het fotoalbum hoe dat er uit zag.

Zondag zaten we in een mooie volle kerk, met alle generaties gevuld. We luisterden naar Lin Tjeng die vertelde over het Vredescentrum Barbara Ford, waar we voor aan het sparen zijn. Wat is het mooi om extra informatie te krijgen over een gebied ver weg waarvoor je je hier extra wil inzetten. Ds Mirjam Hulzebos vertelde over Hoop en Leven.

Na de dienst gingen we koffiedrinken. Met een stukje oranjekoek waarop we het logo van de actie “Zonder bij geen jij” terugvonden.

Dan naar buiten om het strookje grond in te zaaien met een bijenzaadmengsel. Nu maar afwachten wat er opkomt.

De jeugd ging na afloop naar Dekemastate waar ze uitleg kregen over de bijen en met elkaar lunchten. Het was erg gezellig geweest.

Menigeen nam plantjes mee om in eigen tuin te planten. En bloemenzaad om te zaaien. We willen in Britsum-Koarnjum-Jelsum allemaal planten hebben staan die goed voor bijen zijn. Voor deze plantjes vroegen we een vrijwillige bijdrage die in de spaarpot komt voor Vredescentrum Barbara Ford. De opbrengst was: €285,86 en met de €191,00 die er al in zat hebben we nu: € 476,86.

Er staan nog 2 collectes op het programma dus we zijn nog niet uitgespaard.

terug