Update activiteiten Update activiteiten

Even stand van zaken tot nu toe.

De high tea’s deze zomer waren erg gezellig en lekker. Heel veel gasten hebben genoten van de door de jongeren klaargemaakte hapjes. De opbrengst van de high tea’s was bijna 500,-De opvallende groene kratten die in onze drie dorpen staan worden regelmatig geleegd. De dorpsbewoners van de drie dorpen hebben al meer dan 2200 flessen voor ons gespaard! De kratten blijven tot het eind van het project staan (juli 2020), dus we hopen dat u allemaal uw lege PET flessen in de kratten doet.

De carwash was een groot succes. In totaal zijn er 65 auto’s gewassen en was de opbrengst zo’n 800 euro!

Natuurlijk stonden we ook op de braderie in Stiens. Een heerlijke dag met prachtige prijzen in de verloting. De totale opbrengst was 958,-De Italiaanse generatiemaaltijd trok veel bezoekers, er zaten 86 mensen bij elkaar aan tafel, gezellig te eten en te kletsen. De opbrengst was 811,72

Daarnaast komen er regelmatig giften binnen op onze bankrekening. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Omdat we niet iedereen persoonlijk kunnen bedanken, doen we het bij deze! Ontzettend bedankt allemaal voor jullie steun.De activiteiten van de komende weken zijn:

Koekjes bakken. Op dinsdag 8 oktober gaan we bij Bakkerij Nico en Aeltsje koekjes bakken. Deze koekjes worden gemaakt met het meel van de Molen in Stiens en verkocht op de Fryske Munedei van 12 oktober. Natuurlijk bij de Molen in Stiens. Mocht u alvast deze heerlijke koekjes willen reserveren dan kan dat door een mail te sturen naar buildandbe(at)hotmail.com.

Op 12 oktober bakken we tussen 10 en 16 uur ook weer heerlijk pannenkoeken. We hopen zoals ook de vorige keer dat iedereen langskomt bij de Molen in Stiens voor een heerlijke pannenkoek.

Op 18 oktober organiseren we samen met de basisschool De Swirrel in Britsum een sponsorloop. Het kan dus zijn dat de kinderen van de basisschool bij u langs komen met de vraag of u wilt sponseren. We hopen dat u hier van harte aan meewerkt. Op vrijdag 18 oktober om 12.30 uur is er een gezellig aftrap van de sponsorloop op de basisschool. Om 12.45 uur zullen we met de kinderen rondjes hardlopen! Daarna kunt u samen met de kinderen in de school het werken rondom het thema Afrika bekijken. De kinderen hebben de mooiste dingen gemaakt en natuurlijk serveren we lekkere Afrikaanse samoosa’s.

Zet de volgende data ook alvast in uw agenda! Vrijdag 13 december is de Kerstfair. Tijdens deze fair kunt u meedoen met prachtige workshops, zijn er leuke dingen te koop en zorgen we natuurlijk voor iets lekkers om te eten.

Groet Dorien

terug