Nine-enders Nine-enders
Tijd voor bezinning – als je leeftijd op een negen eindigt
Een avond lang met mensen van verschillende generaties, maar allemaal met een leeftijd die eindigt op een ‘9’, vertellen over ons leven, onze jeugd, waar we nu staan en onze toekomstverwachtingen.

Graag nodigen we iedereen van wie de leeftijd op een ‘9’ eindigt uit voor een gezellige avond en een goed gesprek.

De avond is op dinsdagavond 27 september om 19.30 uur.
Locatie wordt nader bekend gemaakt.
Opgeven? Graag! Dit kan bij:
Jacoba Gerritsma gerritsp(at)freeler.nl of: 06-28858059
Betty Tamminga joh.tamminga(at)chello.nl  of: 06-12841459

Wat is de zin van mijn leven? Wat zou ik anders willen? Waar ben ik blij mee?
Het zijn geen vragen waar we dagelijks bij stil staan en toch zal iedereen ze herkennen.
Soms is er een speciale aanleiding die ervoor zorgt dat deze vragen opkomen, maar het blijkt ook in onze natuurlijke klok te zitten dat er periodes zijn dat we meer met dit soort vragen bezig zijn dan anders.

Uit onderzoek blijkt dat mensen in het jaar dat hun leeftijd op een 9 eindigt (met een Engelse term nine-enders genoemd), gevoeliger zijn voor vragen naar de zin van het leven, voor reflectie en verandering, dan in andere jaren. Zo is de kans dat nine-enders voor het eerst aan een marathon mee gaan doen maar liefst 48 procent hoger dan bij mensen in andere leeftijdsfases. Het jaar met de negen in onze leeftijd is, met andere woorden een uitgelezen jaar waarbij we open staan voor reflectie en bezinning.

Dit gegeven leek ons een mooie aanleiding om nine-enders uit te nodigen op een avond in september om stil te staan bij vragen als: waar sta ik in mijn leven, wat is er de afgelopen tien jaar veranderd, wat vind ik belangrijk, waar wil ik tijd en aandacht voor maken, wat verwacht ik van de komende tien jaar? Natuurlijk leven er andere vragen bij een 19-jarige dan bij een 69-jarige, maar we weten dat juist het onderlinge gesprek ook inspirerend kan zijn. We verwachten niet dat we met z’n allen aan het eind van de avond zullen besluiten om de marathon te gaan lopen, maar misschien komen er wel verrassende andere voornemens of inzichten aan het licht.
Kortom: we willen tijd en ruimte maken voor bezinning, exclusief voor nine-enders.

Met een hartelijke groet,
Jacoba Gerritsma en Betty Tamminga
 
terug